Hieronder een overzicht van de besprekingen van Gordel van geweld. Ook op de bekende sites, zoals die van Bol en Libris, vind je lezers-recensies.

Hebban.nl schrijft over Gordel van Geweld : De familiegeschiedenis leest als een roman. Art de Vos weet de kracht vast te leggen, waarmee niet alleen onderluitenant Henk, maar zijn hele familie het hoofd biedt aan de ontberingen, de onzekerheid en het gevoel van ontheemd zijn.

 

Trefpunt Azië bespreekt Gordel van Geweld en vergelijkt het boek met andere recente publicaties. De recensent heeft waardering voor het gegeven dat de dreiging van geweld altijd als een schaduw aanwezig is, zonder dat het bloed van de pagina’s druipt….

 

De “Leesclub van alles”:

Gordel van geweld

‘Van Enka naar de Oost’ – De Gelderlander

‘Ik mocht alles opschrijven’ – Het Kontakt

Gepeperd Verleden – Indisch4ever

“In de overvloed aan Indische oorlogsverhalen behoort deze goed leesbare kroniek tot de betere en toont hoe uitzonderlijke gebeurtenissen op wereldschaal een gewoon Indisch gezin kunnen ontwortelen.”, Dr. Harry Poeze op bol.com

Jan van Damme: Einde van Indië doet pijn in de Provinciale Zeeuwse Courant

Ook van Jan van Damme: Opeens staat het Indische leed van de familie Navest in een boek

“Gordel van geweld” is tijdens het lezen moeilijk weg te leggen. De uitstekend geschreven familiekroniek geeft veel inzicht in de politieke verhoudingen en koloniale ideeën en idealen van toen. Traces of War